Під час будівництва дороги виявили три древні поселення та артефакти різних епох

Джерело: Історична правда

При будівництві дороги національного значення Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка виявлені три древні поселення та артефакти різних епох - від 4 тис. до н.е. до козацької доби

Як повідомляє Укрінформ, про це розповів начальник Дніпровської експедиції Охоронної археологічної служби України Дмитро Тесленко.

"У Петриківському районі Дніпропетровської області в межах будівництва дороги національного значення Дніпро - Царичанка - Кобеляки — Решетилівка були виявлені і повністю досліджені три поселення древніх жителів цього краю.

Загальний діапазон виявлених артефактів охоплює період від енеоліту (4 тис. до н.е.) до 18 століття. Тобто, ми маємо приклади культур ранніх слов'янських, пам'ятки середньовіччя, Київської Русі (коли на нашій території мешкали кочівники) і козацького періоду", - зазначив Тесленко.

За його словами, артефакти пройшли первинну обробку - їх очистили від землі, деякі частково склеїли, на них нанесено маркування. Археолог зазначив, що в основному в поселеннях було знайдено керамічний посуд. Зокрема, була знайдена середньовічна амфора, похоронна урна слов'янського періоду, а також сокира періоду фінального бронзового століття.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі