Фестиваль Сан-Фермін: від рогів і копит биків гинуть десятки туристів

Джерело: Gazeta.ua

В іспанському місті Памплона 7 липня 1947-го розпочався фестиваль Сан-Фермін. Він триває 204 години. Включає біг биків вулицями.

Щоранку 6 биків випускають і вони біжать по місту до арени на площі Хемінгуея. Поруч з биками дозволяють бігти охочим перевірити свою хоробрість. Забіг відстанню 849 м до арени, де проводяться бої з биками, триває в цілому 2-3 хвилини. Глядачі спостерігають з балконів. Традиційно відчайдухи з усього світу біжать перед розлюченими тваринами, намагаючись утекти або ухилитися. Це називається енсьєро.

До нього допускають чоловіків і жінок, старших від 18 років і тверезих. Шлях пролягає вузькими брукованими вуличками Памплони. Суміжні вулиці перекривають дерев'яним парканом. Захід починається о восьмій ранку. Перед тим учасники, одягнені у біле й підперезані червоними шарфами, співають іспанською "Просимо тебе, святий Ферміне, наш покровителю, проведи нас через енсьєро та блогослови нас!". Арбітр стріляє з ракетниці, щоб сповістити учасників, що шістьох биків та шістьох волів випустили із загороди.

Після того як 1920-го американський письменник Ернест Гемінґвей описав фестиваль Сан-Фермін у своєму романі "І сходить сонце", щороку до Памплони приїжджають понад мільйон людей. Щороку гине до 15 сміливців від рогів і копит тварин.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі