У Ковелі вшанували пам’ять воїнів, які визволяли місто від нацистів

Джерело: Про Ковель

6 липня 1944 року стало історичною датою для нашого міста. В цей день Ковель було звільнено від нацистських загарбників.

Минуло 76 років з того часу, як на нашій землі стихли розриви снарядів та полум’я пожеж, але до нині не згасає пам’ять про героїзм солдатів, які на собі відчули пекельний тягар війни, усі її болі і втрати.

Сьогодні на Меморіал Слави прийшли міський голова Олег Кіндер, секретар міської ради Віра Федосюк, керуючий справами виконкому Володимир Бойко, освітяни, громадські активісти, аби вклонитись подвигу мужніх оборонців Ковеля. Хвилиною мовчання вони вшанували пам’ять полеглих і поклали квіти до Вічного вогню.

Ми не маємо права забувати героїчне минуле. Адже надто високу ціну заплачено за свободу і мир. 15 тисяч визволителів Ковеля полягли в боях під час Другої світової війни. Загинуло 9 тисяч мирного населення. Бої тривали кілька місяців, починаючи з березня.

Традиційно у ці липневі дні, ковельчани з вдячністю згадують всіх, хто боронив Ковель від ворога, творив його історію, збагачував традиції, розбудовував. Збиралися громадою і разом відзначали найбільші свята – День Ковеля і День його визволення. Цьогоріч такого формату ми дозволити собі не можемо. І на це священне місце мешканці міста ідуть нечисельними товариствами або поодинці. Бо небайдужі і пам’ятають… 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі