Археологи виявили давньохристиянське поселення Галілеї

Дослідники Ізраїлю кажуть, що вони знайшли залишки давнього християнського поселення, яке, швидше за все, було знищене перським завоюванням регіону у сьомому столітті.

Про це інформує "Слово про слово" з посианням на Сhristianpost.com.

Atiqot, науково-дослідний журнал на івриті, керований Ізраїльським управлінням старожитностей, опублікував новий звіт про розкопки в Пі Мазуві, візантійському поселенні, розташованому в північно-західному куті сучасного Ізраїлю поблизу кордону з Ліваном.
За даними журналу, під час розкопок для будівництва доріг виявили будівельні комплекси, розділені алеями, що датуються візантійським періодом.

«Виявлено якісну, барвисту підлогу з мозаїкою сьомого століття, прикрашена квітковими мотивами, фігурами тварин та людей та двома фрагментарними грецькими написами. Знахідки на цьому місці вказують на існування сільського християнського поселення, ймовірно, знищеного під час перських завоювань регіону в 613 році нашої ери.”

За даними єврейської газети Haaretz, місто не відоме з візантійських джерел, але згадується в Єрусалимському Талмуді, документі релігійного права четвертого та п’ятого століття. Говорять, що місто належить до групи міст Західної Галілеї, які не вважаються частиною землі Ізраїлю, але жителі якої євреї повинні були виконувати заповіді, перелічені для жителів святої землі, зазначає Хаарец.

“Хоча на цей час у нас немає документів з християнських джерел про це поселення, всі докази вказують на майже повністю християнське населення”, – заявив Кінемон Хаарец.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі