У 1933 відкрили перший у світі кінодром

Джерело: Gazeta.ua

Перший кінодром відкрили 6 червня 1933-го у місті Камден, штат Нью-Джерсі. Вартість сеансу становила 25 центів з людини. Окремо платили ще 25 центів за авто. Він проіснував три роки, але завоював популярність. Автокінотеатри з'явилися практично у всіх штатах.

Власник магазину автозапчастин Річард Холлінгсхед вирішив поєднати магазин і кінотеатр. Він встановив на даху свого автомобіля проектор, натягнув екран і використовував радіоустановку для відтворення звуку. Пізніше вдалося організувати трансляцію звуку на певну хвилю радіоприймача. Він був у кожній машині. Холлінгсхед отримав патент на свій винахід.

За вісім років розробили індивідуальну акустичну систему для автомобілів. Вона мала регулятор звуку. Згодом автовласники налаштовували магнітоли на потрібну хвилю і звук лунав з динаміків автомобіля. У кінці 1950-х автокінотеатрів було 5 тис. Найбільший кінотеатр за всю історію американських drive-in вміщував 2 500 машин і ще 1 200 глядачів на сидячих місцях. Вони були популярним місцем зустрічей закоханих парочок, які затишно влаштовувалися в автомобілі, замовляли їжу і напої і насолоджувалися спільним переглядом кінофільму.

Основний дохід отримували від продажу їжі та напоїв у буфеті. Коли почали з'являтися перші кольорові телевізори, популярність кінотеатрів для автомобілів різко пішла на спад.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі