В Україні знімуть фільм про Казимира Малевича

Джерело: УНІАН

В Україні знімуть біографічний фільм про художника Казимира Малевича – автора картини "Чорний квадрат". Режисером фільму виступить Дар'я Онищенко ("Істальгія", "Забуті"), сценарій написаний Дариною і Ганною Паленчук.

Проєкт потрапив у сценарну лабораторію відомої європейської програми MIDPOINT, де у творців фільму буде можливість порадитися з професіоналами компаній Netflix і HBO.

В основі байопіку - історія протистояння абстракціоніста Казимира Малевича з відомим конструктивістом Володимиром Татліним. Ексцентричні і неординарні особистості, привабливі і харизматичні чоловіки, ці художники все життя боролися за визнання своєї творчості. Але чим успішніше ставав Малевич, тим уважніше за ним стежило НКВС.

"Цікаво, що Малевич і Татлін досі вважаються російськими художниками, хоча вони обидва провели своє дитинство в Україні, розмовляли українською мовою, обидва співали українські пісні. Татлін ще й грав на бандурі. А Малевич неодноразово підкреслював, що на його формування як художника вплинули саме українська культура і українська історія", - зазначає режисер Дар'я Онищенко.

Реліз фільму заплановано на 2021 рік.

Як повідомлялося, 23 лютого Малевичу виповнилося 142 роки від дня народження. Найдорожчі роботи автора «Чорного квадрата» можна побачити за посиланням.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі