У Китаї археологи виявили найдавніший курган

Джерело: lenta.ua

У східній частині Китаю на території провінції Чжецзян дослідники знайшли сліди найдавнішого поселення цієї планети. За даними інформаційної платформи Xinhua, археологи розкопали залишки, яким налічується майже 8 тисяч років.

Про знахідку дізналися зовсім випадково - все сталося в процесі проведення бурових робіт. Експерти детально досліджували курган і встановили, що пагорб був створений штучним шляхом. Він знаходиться біля містечка Юяо і зберіг в собі різні вироби з кераміки, кісток і черепашок. Більш того, були знайдені прикраси ручної роботи, залишки домашньої живності і культивації рослин.

Проведений аналіз дозволив вченим прийти до висновку, що курган розташовувався у стародавньому поселенні. Повідомляється, що близько 8300-7800 років тому цей регіон населяли стародавні люди.

У зв'язку з цікавою знахідкою поселення Хемуду тепер не є найбільш раннім - воно сформувалося на тисячу років пізніше, ніж древній населений пункт в сучасному Юяо. На поточний момент археологи продовжують вести роботи.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі