Гірниче підприємство в Австралії підірвало стоянку корінного населення віком 46 тисяч років

Джерело: Громадське

Гірничовидобувне підприємство Rio Tinto підірвало стоянку корінного населення штату Західна Австралія, вік якої оцінювався в 46 тисяч років. Після скарг із боку представників корінних племен компанія виступила із заявою, де вибачилася «за спричинені негаразди».

Як повідомляє місцевий телеканал 7News, під час вибуху були знищені два кам’яні укриття, де за кілька років до того знайшли залишки господарської діяльності австралійських аборигенів — зокрема кам’яні жорна, гостро заточена кістка й переплетене пасмо волосся віком 4000 років.

Дії Rio Tinto рішуче засудили представники корінного населення Західної Австралії. За їхніми словами, вони ще в березні говорили компанії про культурну важливість місця, де та збиралася вести свою діяльність.

Водночас сама компанія з огляду на резонанс оприлюднила заяву, де зазначила, що шкодує через ситуацію, що склалася: «Ми продовжимо працювати з корінним населенням, аби винести уроки з того, що сталося, і зміцнити наше партнерство».

Svein T veitdal@tveitdal

Mining firm apologises for destruction of 46,000-year-old Aboriginal caves https://www.independent.co.uk/news/world/australasia/rio-tinto-juukan-gorge-caves-pkkp-aboriginal-heritage-site-a9542231.html …
Unesco expert compares legal loss of Juukan Gorge caves by Rio Tinto to Isis’ demolition of Palmyra

Переглянути зображення у Твіттері

75

Відомості про Рекламу у Твіттері та конфіденційність

Про це говорять 77 осіб

Влада Західної Австралії стверджує, що не знала про плани Rio Tinto проводити підрив тієї чи іншої ділянки місцевості, як і про невдоволення корінного населення.

А представник ЮНЕСКО в коментарі телеканалу назвав руйнування стоянки чи не найгіршим у сучасній історії, прирівнявши його до дій Ісламської держави, яка підривала пам'ятки архітектури в сирійському місті Пальміра.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі