В гробниці царства Сілла знайшли «золоті» туфлі

Джерело: Урядовий кур’єр

Південнокорейські археологи під час проведення розкопок у похоронному комплексі Хван-Тон біля міста Кенджу виявили пару позолочених бронзових туфель, імовірно, що вони відносяться до періоду існування могутнього царства Сілла.

Про відкриття розповіло видання The Korea Herald. "Золоті" туфлі знайшли фахівці Науково-дослідного інституту культурної спадщини царства Сілла. Це могутня держава існувала в період від 57 року до нашої ери до 935 року нашої ери.

Розкопки проводилися в провінції Північний Кенсан. Тут розташований великий похоронний комплекс. Сотні гробниць були виявлені і пронумеровані ще на початку минулого століття. Досі археологи знаходять тут цінні реліквії і об'єкти.

Ось і позолочені туфлі були виявлені в одній із двох нещодавно відкритих гробниць. Ці об'єкти отримали позначення № 120-1 і 120-2, так як примикають до гробниці №120, знайденої ще в минулому столітті в період японського правління.

Вік незвичайного взуття археологи датували за віком гробниці №120-2, у якій їх знайшли. Попередній аналіз показав, що золоте взуття створили в кінці V — початку VI століття нашої ери.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі