Скарби гітлерівської партії шукатимуть під середньовічним польським замком

Джерело: ТСН

Дослідники польсько-німецького фонду «Сілезький міст» запевняють, що десятки тонн золота нацистської Німеччини можуть зберігатися під середньовічним польським замком.

Про це повідомляє Daily Mail.

Науковці стверджують, що виявили дані про схованку з коштовностями в особистому щоденнику офіцера СС Егон Олленхауером, якому було доручено заховати нацистські скарби за наказом Гітлера. Саме у записах нациста нібито йдеться про 28 тонни золота, які, ймовірно, заховані на території замку Хохберг у Вроцлаві. Також там можуть бути цінності багатих німців, які передавали майно в СС у міру просування Червоної армії в 1945 році.

Видання наводить цитати зі щоденника, де йдеться про глибоку вирву на території палацу, в яку сховали ящики зі скарбом, а потім підірвали, щоб засипати її.   

Вважається, що офіцер Третього рейху сховав 260 вантажівок з різними цінностями. У його щоденнику відзначені 11 місць з передбачуваними тайниками. 

Якщо припущення дослідників правильні, вартість схованки в Польщі може скласти 1,25 мільярда фунтів. Планування і фінансування розкопок ускладнює відсутність дозволу місцевого уряду. Однак представники фонду заявили, що вже отримали попередню згоду на проведення робіт від власників замку.

Нагадаємо, що про щоденник Егона Олленхауера стало відомо в 2018 році. Дослідники відзначали, що коли Червона армія почала наступати на нацистів, Гітлер нібито розпорядився заховати вантажівки з цінностями в Сілезії. Серед них - майже 30 тонн золота і полотна Караваджо, Боттічеллі і Рафаеля. Рукопис зберігалася в архіві однієї з німецьких релігійних організацій, яку називають масонською ложею.

У 2015 році у Польщі вже намагались знайти потяг із золотом нацистів. Проте спроби виявились марними.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі