190 років тому президент США підписав Акт про виселення індіанців

Джерело: Gazeta.ua

Президент США Ендрю Джексон 28 травня 1830-го підписав Акт про виселення індіанців. 

Акт дозволяв вигнання індіанців з їхніх земель і відмовляв їм у всіх цивільних правах і свободах на території на схід від Міссісіпі.

П'ять цивілізованих племен — черокі, чікасо, чокто, кріки та семіноли жили на південному сході США. Президент Ендрю Джексон був прихильником виселення індіанців, хотів віддати їх землі білим колоністам. За його сприяння був прийнятий Закон про виселення індіанців. Цей шлях називали "Дорога сліз". Дорога пролягала через кілька штатів. Кожне з п'яти племен переселяли по-різному, проте всіх їх переселили на територію, яку зараз займає штат Оклахома. Першим було переселено плем'я чокто. У 1837 році були депортовані племена чікасо, далі підійшла черга черокі.

Разом з індіанцями, яких переселяли на Індійські території, вирушило безліч афроамериканців і рабів. Після прибуття на індіанські території чікасо заснували великі ферми, на яких вони використовували працю чорних рабів. Антисанітарія, голод, хвороби під час "дороги сліз" забрали безліч життів: точних даних немає, але цифри коливаються від 2,5 до 6 тис чоловік.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі