У Сан-Франциско відкрили найдовший міст у світі

Джерело: Gazeta.ua

Найдовший у світі міст урочисто відкрили у Сан-Франциско 27 травня 1937 року. Його ще називають Золоті ворота або Золота брама. У перший день міст відкрили для пішоходів. Перші 12 годин він належав тільки їм. Наступного дня за сигналом президента Франкліна Рузвельта з Білого дому на міст в'їхали перші автомобілі.

Будівництво почалося 5 січня 1933 року. До зведення моста щоб потрапити на інший острів, треба було користуватися послугами поромів або невеликих корабликів. Будівництво зайняло цілих чотири роки. Його зведення коштувало 11 людських життів. Довжина моста – 1970 м, висота опор – 230 м над водою. Від проїжджої частини до поверхні води – 67 м.

Спочатку міст пропонували пофарбувати в жовто-чорні смужки для більшої помітності. Однак пізніше все ж вирішили вибрати червоний колір, який і став традиційним. Міст Золоті ворота – одна з найпопулярніших споруд у світі серед самогубців. Майже кожні два тижні тут люди вкорочують собі віку. Автомобільний рух мостом здійснюється по шести смугах. Кількість смуг у кожен бік змінюється в залежності від потоку машин.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі