Малюнки автора коміксу про Астерікса продали на аукціоні за 390 тисяч євро

Джерело: Громадське

Чотири ілюстрації Альбера Удерзо, відомого за коміксами про Астерікса з Галлії, продали на аукціоні в Парижі за майже 400 тисяч євро. Кошти підуть до паризьких лікарень для допомоги в подоланні COVID-19 — сам Удерзо помер у березні 2020 року від ускладнень, викликаних коронавірусом.

Як повідомляє The Guardian, аукціон провів дім Artcurial у вівторок, 26 травня.

За словами вдови Удерзо Ади, благодійний аукціон був способом висловити вдячність «нашим новим героям, які дали відсіч загарбнику», маючи на увазі коронавірус, від якого у Франції померли понад 28 тисяч людей.

Ця фраза також перегукується із сюжетом коміксів про Астерікса й Обелікса: двоє галлів за допомогою чарівного зілля та власної кмітливості дають відсіч могутній Римській імперії, яка прагне захопити їхню державу.

Альбер Удерзо створив Астерікса разом зі сценаристом Рене Ґосінні в 1959 році. Комікс «Астерікс із Галлії» став настільки популярним, що чоловіки почали працювати лише над ним. Після смерті Ґосінні в 1977 році Удерзо займався проєктом сам.

У світі загалом продали 380 мільйонів примірників коміксу про Астерікса 111 мовами світу. За його мотивами зняли фільми, мультфільми й серіали, а також відкрили тематичний парк у Франції.

У березні Удерзо помер у Франції в 93-річному віці.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі