Археологи знайшли другу столицю Золотої Орди

Джерело: Lenta.ua

В околицях села Селітренного, що в Харабалінському районі Астраханської області, виявили унікальні стародавні артефакти, що змінюють уявлення археологів про середньовічні міста Золотої Орди.

Археологічні роботи біля села Селітренного проводилися у зв'язку з будівництвом газопроводу. Вчені виявили тут цілий ряд об'єктів, які змушують переглянути уявлення про міста Золотої Орди.

"Нова інформація дозволяє нам поглянути на розвиток столиці Золотої Орди, який відбувався у чотирнадцятому-п'ятнадцятому століттях, під новим кутом. До цих пір вважалося, що в районі Селітренного збереглися культурні шари тринадцятого століття, тому передбачалося, що сучасне село знаходиться на місці першої столиці золотої Орди, міста Сарай-Бату. Але тепер ми розуміємо, що Селітрене городище розташоване на місці міста Сарай ал-Джедід (Новий Палац) ", - зазначив Євген Пигарев, глава археологічної експедиції.

До цих пір вчені вважали, що Сарай ал-Джедід - це Царевське городище Волгоградської області. Але тепер археологи впевнені, що на місці Царевського городища був Гюлістан, а на місці Селітренного - Сарай ал-Джедід, друга столиця Золотої Орди.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі