Скриню і серветку королеви Марії-Антуанетти продали майже за €60 тисяч

Джерело: Кореспондент

Дорожню скриню й обідню серветку королеви Франції Марії-Антуанетти (1755-1793) продали на аукціоні у Франції майже за 60 тисяч євро. Торги відбулися у Версалі 24 травня.

Організатором аукціону став дім Osenat. Всього на торги було виставлено близько 180 предметів, що належать представникам династії Бурбонів й Орлеанського дому. Серед них портрети, скульптури, книги, документи, особисті речі і прикраси.

За словами кураторів аукціону, найбільшу цінність представляла біла жіноча серветка, прикрашена орнаментом із лілій і троянд, яку використовувала Марія Антуанетта під час урочистої трапези з нагоди коронації її чоловіка Людовика XVI у червні 1775 року.

Серветка пішла з молотка за 14,5 тисячі євро, тоді як її початкова вартість оцінювалася експертами у 2-3 тисячі євро.

Іншим лотом, що становить інтерес для істориків, стала дорожня скриня свити Марії-Антуанетти. Дерев'яний кофр довжиною 111 см і шириною 51 см оцінювався у 8-10 тисяч євро, однак був проданий майже за 43 750 євро.

За словами експертів, це досить рідкісний екземпляр, дві інші аналогічні скрині знаходяться в колекціях Версальського палацу.

Також під час аукціону було продано медальйон із гірського кришталю у формі серця, в якому зберігається пасмо Людовика XVI. Його вартість становить чотири тисячі євро.

Відзначається, що спочатку торги повинні були пройти 5 квітня, проте були перенесені через пандемію коронавірусу.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі