У Польщі 10 років тому перепоховали останки Миколи Коперника

Джерело: Gazeta.ua

Останки польського астронома Миколая Коперника, знайдені в 2005 році, урочисто перепоховали 22 травня 2010 року в кафедральному соборі міста Фромборк, що у Польщі.

Микола Коперник помер в 1543 році у віці 70 років. Його наукові праці справили величезний вплив на розвиток астрономії. Могилу Коперника археологи шукали, звіряючись зі середньовічними джерелами. Вони вказали на безіменну могилу, розташовану біля вівтаря в кафедральному соборі міста Фромборк на північному сході Польщі. У місті Микола Коперник провів останні роки життя.

Ексгумація тіла проведена археологами, у могилі знайдені частини черепа і скелета. Виявлені останки були відправлені на кримінологічну експертизу до Варшави. Співробітники лабораторії зробили висновок, що вони належали людині віком 60-70 років. Проведена там же комп'ютерна симуляція портрета збігалися з описами вченого. Для порівняльного ДНК-аналізу було використано волосся, знайдене в одній із книг, що належали Копернику.

2010-го відбулася урочиста церемонія перепоховання останків Миколая Коперника. По панахиді й літургії прах ученого знову поховали під вівтарем Святого Хреста кафедрального собору Фромборка.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі