Унікальна відеоекскурсія музеєм української вишиванки

Джерело: Обозреватель

Сьогодні, на честь Дня вишиванки компанія WOG опублікувала цікаву, інформативну відеоекскурсію у світ української вишивки.

Як повідомили у компанії, відеоекскурсія – це спільний соціально-культурний проєкт до Дня вишиванки від АЗК WOG та НЦРК "Музей Івана Гончара". До реалізації проєкту також був залучений громадський діяч, засновник агенції авторських екскурсій "Інтересний Київ" Арсеній Фінберг.

Під час міні-екскурсії історик та дослідник української традиційної культури Ігор Турейський розповідає багато цікавих фактів з історії вишитих сорочок та традицій різних регіонів. До речі, з відео можна дізнатися, що цінніше – корова, намисто чи… iPhone. І яким чином ці речі пов’язані із українською вишивкою.

"Для нас вишита сорочка – не просто красивий одяг. Кожна вишивка несе в собі історію та культуру нашого народу. Це щось особливе – рідне, святе та душевне, наповнене змістом і символами. Щорічно ми святкуємо та оригінально вітаємо українців, популяризуючи українські національні цінності. Цього разу ми пропонуємо зануритися глибше в походження, традиції вишивки та подивитись відео-екскурсію до Музею Гончара", - говорить Олена Осипчук, директорка з комунікацій WOG.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі