День вишиванки: історія та традиції свята

Джерело: Gazeta.ua

День вишиванки відзначають в третій четвер травня. У 2020 році це свято відзначимо 21 травня.

Останнім часом вишиванка стала своєрідним символом патріотизму і любові до своєї країни. Багато її люблять за стильність і унікальність, адже кожен вишитий на ній візерунок має свій символ і значення.

У День вишиванки всі, від малого до великого, вбираються і вирушають у своїх справах. Традиційне українське вбрання виглядає дуже святково і дарує всім відмінний настрій.

Як з'явився День вишиванки

День вишиванки виник у Чернівцях в 2006 році. Його ініціатор - письменник, журналіст Леся Воронюк, яка будучи студенткою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонувала ідею акції. Її підтримали інші студенти і викладачі й одяглися відповідно.

У перший рік учасників флешмобу було небагато, але з кожним роком День вишиванки набуває все більшої популярності, і в цей день надягають український традиційний одяг все більше людей не тільки в нашій країні, а й на планеті.

У багатьох містах, маленьких і великих, у цей день проводять марші і паради вишиванок.

21 травня у вишиванку вбираються не тільки люди, а навіть пам'ятники. Цікаво, що українське вбрання навіть якось приміряв знаменитий пісяючий хлопчик у Брюсселі.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі