Системних та масових порушень на виборах у Луцьку не було, – ОПОРА

  1. Новина відноситься до:

Громадянська мережа ОПОРА підбила підсумки громадського спостереження у Луцьку й розповіла про типові порушення у день виборів.

У післядень голосування, 16 листопада, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Людмила Хомич розповіла про особливість проведення дуругого туру виборів міського голови Луцька.

«За результатами спостереження, яке було проведено напередодні голосування, інтенсивність передвиборної кампанії кандидатів була набагато нижчою, ніж перед виборами 25 жовтня. Можливо це й відобразилося на явці виборців»,  – розповіла Хомич.

Людмила Хомич наголосила, що у Луцьку була порівняно із іншими містами, висока явка виборців у другому турі – 41,1%. 

Вона також розповіла, що системних та масових порушень не було й вони не вплинуть на результати голосування.

Переважно – це порушення правил агітації та збільшення недобросовісної конкуренції кандидатами, поширення чорного піару та використання адмінресурсу.

Порушення, які було зафіксовано Громадянською мережею ОПОРА під час повторного голосування, були значно меншими, ніж порушення, які було зафіксовано під час виборчої кампанії напередодні 25 жовтня. Деякі виборці робили спроби проголосувати без паспорта, але їм це не вдалося. Також зафіксовано випадки пошкодження бюлетеня на двох дільницях у Луцьку. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі