На Львівщині виявили залишки давніх споруд

Джерело: Історична правда

У Бродах під час будівництва на приватній території виявлено залишки давніх споруд, що можуть становити історико-архітектурну цінність

Кандидат історичних наук, голова громадської організації "Центр "Історичні діалоги" Михайло Галущак у своєму коментарі зазначив:

"Відповідно до Статті 36 Закону України Про охорону культурної спадщини, якщо під час проведення будь-яких земляних робіт виявлено знахідку археологічного або історичного характеру – роботи повинні бути зупинені, а про це потрібно повідомити протягом доби відповідний орган охорони культурної спадщини, на території якого проводяться земляні роботи. І лише після відповідного дозволу органу культурної спадщини, після того, як на місці будуть проведені археологічні розкопки – роботи можуть бути продовжені.

На жаль, якщо б сьогодні члени нашої громадської організації, які проходили поруч, не побачили цих стародавніх мурів – їх могли б просто залити бетоном, арматура вже була вмонтована. Не виключаю, що це все відбувалося за мовчазною згодою із місцевою мерією, яка дає відповідні дозволи на ці роботи. Так ми б втратили одну із сторінок нашої історії і один із об'єктів нашої культурної спадщини".

Будівельні роботи призупинено.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі