У 1930 в Нью-Йорку вперше продемонстрували, як працює відеотелефон

Джерело: Gazeta.ua

9 квітня 1930 року у Нью-Йорку вперше показали, як працює відеотелефон. У демонстрації взяли участь офіси компаній Bell Laboratories і AT&T.

Про можливість існування відеотелефона замислилися вже через два роки після запатентування телефона. У одному з періодичних журналів в 1878 році з'явилася концепція відеотелефона з широким екраном, який передавав світло і звук. Пристрій назвали Телефоноскоп, авторство приписали Томасу Едісону.

З того часу кілька компаній по всьому світу працювали над створенням телефону, який би мав відеоекран. До 1930 року вдавалося створити прототипи, які дозволяли лише бачити співрозмовника, але не чути. І лише 9 квітня 1930 року вдалося вперше провести двосторонню відеорозмову, яка нагадувала сучасний відеозв'язок.

Проте до створення комерційного варіанта відеотелефона було далеко. Лише у 1936 році у Німеччині винахідник Георг Шуберт створив перший у світі публічний відеотелефон з екраном 8 дюймів. Проте у 1940 році його закрили.

Через Другу світову війну розробки відеотелефонів відклали. І лише у 50-их до цієї ідеї повернулася компанія AT & T, США. Компанія створила пристрій під назвою "Picturephone", який презентувала вже у 1960 році.

Перше публічне використання відеотелефонів почалося в 1964 році, коли AT & T встановили перші відеотелефони "Picturephone Mod I" в Нью-Йорку, Вашингтоні та Чикаго.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі