Коротка історія всіх винаходів Ілона Маска

Коротка історія всіх винаходів Ілона Маска

"Маск каже про машини, сонячні панелі і батареї з такою пристрастю, що можна дуже легко забути, що вони є більш-менш побічними проектами. Він вірить в технології настільки, наскільки вважає, що вони є правильною точкою застосування зусиль для поліпшення життя людства. Вони також принесли йому славу і багатство. Але кінцевою метою Маска є перетворення людей в міжпланетний вид. Дурість, здавалося б, але, безсумнівно, в цьому і полягає сенс існування Маска ", - написав у книзі Elon Musk. Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future Ешлі Венс, до слова, відмінної біографії. Його можна вважати фріком і мрійником, але ж саме таких в наші дні і бракує. Ілон Маск за допомогою своїх винаходів наближає майбутнє, хоч ми і не завжди це усвідомлюємо.

PayPal

 

Покупки через інтернет - що може бути швидше і простіше. Якби не система PayPal, ми б досі витрачали час на поїздки в магазини, були б позбавлені всіх тих товарів, які можна купити на іноземних сайтах. Ця міжнародна платіжна система з'явилася в 2000 році, після злиття декількох компаній, в тому числі і X.com Ілона Маска. PayPal був класичним стартапом.

Маск вклав в нього 22 мільйони доларів, які несподівано заробив від продажу попереднього проекту, міського онлайн-путівника. Коли ж PayPal у власників викупив eBay за 1,5 млрд доларів, Маск став казково багатий. Але зараз не про це, а про те, що інженер не став марнувати зароблене, а витратив гроші на розвиток проектів Tesla, SpaceX і SolarCity. Маск хотів довести, що тактика вичікування нової хвилі успіху не працює. Якщо зловив удачу за хвіст, то тримай її міцно, інакше піде куди-небудь в Apple.

Швидкість без зупинок Hyperloop

 

Ілон Маск - доказ того, що в дитинстві корисно читати книжки. Не виключено, що саме фантастика та фентезі пробудили в майбутньому винахідника неспокійний дух відкриттів. Про це можна прочитати в тій же книжці Ешлі Венса. Допитливий Ілон вже точно знав, що ще в 1909 році піонер ракетобудування Роберт Годдард запропонував ідею вакуумного поїзда, просто вона чекала свого часу, а саме - відчайдушно підприємливого підходу.

Маск розповів сучасному світу, що є дуже дієвий спосіб швидкого подолання великих відстаней і ім'я йому Hyperloop. Ідеальний транспорт, на божевільну швидкість якого не зможуть вплинути погодні умови, зацікавив шейхів ОАЕ і 44-го президента США. Навіть скептики-європейці, подумавши, прийшли до висновку, що гіперпетля між, наприклад, Гельсінкі та Стокгольмом щорічно буде приносити більше 1 млрд євро прибутку. Поки всі в очікуванні завершення випробувань в пустелях США, хочеться вірити, що не в марних.

Чиста енергія SolarCity

 

Часом здається, що Ілон Маск зі своєю ідеєю чистої енергії несе людству мир і спокій, які відкидаються примітивними урядами і тоталітарними режимами. Якщо подумати, то його сонячні батареї здатні припинити війни за нафту, як і шантаж світової спільноти через природний газ деякими недбайливими диктаторами. SolarCity - дочірня компанія Tesla Motors, що займається виробництвом і установкою систем сонячної енергії.

Нею керують двоюрідні брати Ілона Маска, всіляко підтримуючи прогресивні ідеї свого знаменитого родича. Одна з них - розробка не просто панелей батарей, а цілої даху, яка могла б поглинати, зберігати і передавати енергію. Цей проект отримав назву Tesla Solar Roof, який зараз проходить тестування, обіцяючи споживачам бути на 80% дешевшим, ніж панельні сонячні батареї.

Приручений штучний інтелект GPT2

 

У 2015 році Ілон Маск заснував некомерційну організацію OpenAI, яка повинна вивчати, приручати і знешкоджувати штучний інтелект, попутно виробляючи всякі милі пустощі на його основі. Винахідник упевнений, що не варто боятися ШІ (штучний інтелект), треба просто бути готовим до різних сценаріїв його суперрозвитку. У 2019 команда OpenAI представила розробку, інформація про яку розійшлася не так широко, як ми звикли в контексті Ілона Маска. GPT2 - система штучного інтелекту, яка генерує текст. І виходить у неї дуже впевнено і правдоподібно. Так що гуманітарії можуть тремтіти - плануєтсяь зміна, якій не треба чекати натхнення.

Автомобіль майбутнього Cybertruck

 

Всього через два роки автомобіль з чудовим дизайном і конкурентною внутрішньою начинкою надійде в продаж. Ілон Маск заявив, що після презентації, яка відбулася 22 листопада, його компанія отримала понад 200 000 попередніх замовлень на пікап з сонячною батареєю на даху. Такий вид підзарядки дозволить машині без проблем проїжджати до 800 км. Пікап буде доступний в декількох комплектаціях, його управління забезпечить напівавтоматична система Autopilot. Броньований, зроблений з надміцного матеріалу, Cybertruck обіцяє стати машиною майбутнього, на якій би із задоволенням проїхався навіть Джон Коннор.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі