Археологи розкопали святилище, в якому приносили жертви богу війни

Джерело: Gazeta.ua

Археологи виявили у Іракському районі Гірсу ритуальну яму, присвячену месопотамському богу війни Нінгірсу. Знахідці близько 5 тис. років. Колись на ділянці знаходилося стадодавнє шумерське місто Урук.

Культову зону використовували для ритуальної ходи, релігійних бенкетів і жертвоприношень тварин, що підтверджують їх численні кістки. У стіни споруди вставлені конуси із магічними заклинаннями. Також археологам вдалося знайти близько 300 артефактів, таких як чаші, миски і горщики, які, ймовірно, використовувалися в церемоніях або ритуалах, розповіли вчені виданню Live Science.

Одним з найбільш вражаючих предметів, знайдених археологами, була бронзова статуетка у формі качки з очима, зробленими з раковин.

Дослідники вважають, що культова зона використовувалася в період ранньої династії (2950-2350 р до н.е.) Глиняні таблички, виявлені у Гірсу, описують культові практики, які відбувалися в храмі. В одному оповіданні розповідалося про релігійну ходу, кульмінацією якої став бенкет, що проводився 2 рази на рік. Його організували на честь Нінгірісу, сина Еніла, головного бога у месопотамському пантеоні.

Автор: asor.org

Розкопали жертовник бога війни

Розкопали жертовник бога війни
Автор: asor.org

Розкопали жертовник бога війни

Розкопали жертовник бога війни

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі