У Франції помер художник-ілюстратор, який створив Астерікса і Обелікса

Джерело: ТСН

У Франції помер художник Альбер Удерцо, який разом з письменником Рене Госсінні створив героїв одного з найвідоміших мультфільмів (коміксів) у світі, Астерікса і Обелікса.

"Альбер Удерцо помер уві сні у своєму будинку в Нойлі після серцевого нападу, який не був пов'язаний з коронавірусом. Він був дуже втомлений останні кілька тижнів", - сказав його зять.

Удерцо створив відомих усьому світу галлів ще у 1959 році разом з французьким письменником Рене Госсінні, який опублікував комікс про них у французько-бельгійському журналі коміксів "Пілот".

Згодом пригоди Астерікса і Обелікса набули величезної популярності та були перекладені на понад 100 мов світу.

Удерцо та Госсінні (помер у 1997 році) вважаються батьками-засновниками сучасних коміксів та графічних романів. 380 мільйонів їхніх книг було продано по всьому світу, а кілька історій перетворилися на мультфільми та художні фільми.

Альбер Удерцо народився у 1927 році у Франції. При народженні він мав по шість пальців на кожній руці - аномалія, виправлена ​​хірургічною операцією.

У дитинстві він відкрив для себе комікси про Міккі-Мауса, які публікували в Petit Parisien. Після Другої світової час війни він почав займатися коміксами сам та публікувався у видавництві La Société parisienne d'édition.

У 1951 році Удерцо познайомився з Госсінні, а потім назвав цю зустріч "дружбою з першого погляду". У 2017 році оригінальну обкладинку Удерцо для однієї з перших книг про Астерікса продали в Парижі за рекордні 1,4 мільйонів євро.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі