У мастило додали олію бобів: 121 рік тому заснували компанію Castrol

Джерело: Gazeta.ua

23 березня 1899 у Лондоні заснували компанію мастильних матеріалів Castrol.

Підприємство під назвою "CC Wakefield & Company" створив колишній співробітник компанії Vacuum Oil Чарльз Чірз Вейкфілд. У віці 39 років чоловік звільнився з роботи і вирішив створити власний бізнес. Завдяки чітко сформульованій меті до нього перейшло вісім колишніх колег.

Компанія Вейкфілда розробляла мастильні матеріали для двигунів абсолютно нових на той час моторизованих пристроїв: автомобіля і літака. Вони потребували масла, яке було б достатньо рідким, щоб працювати з моменту холодного пуску, і в той же час досить щільним, щоб продовжувати працювати при дуже високих температурах.

Його дослідники впорались із завданням, додавши певну кількість касторової олії - рослинного масла, одержуваного з касторових бобів. Новий продукт назвали "Castrol".

Автор: Catawiki

Мастило компанії Castrol

Мастило компанії Castrol

У наступні роки реклама нового продукту з'являлася на плакатах і прапорах під час проведення авіаційних змагань, автомобільних гонок, а також при спробах гонщиків побити рекорд швидкості пересування по землі. Таким чином Вейкфілд заманював нових клієнтів. В 1960-му назву компанії змінили на Castrol Ltd.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі