Що зміниться в Луцьку: зобов’язання команди Олександра Товстенюка*

  1. Новина відноситься до:

Перелік напрямків роботи, які зобов'язується у більшості завершити, так як кожна ініціатива не є новою, а вже так чи так реалізовується у Луцьку, оприлюднив кандидат на посаду міського голови Луцька Олександр Товстенюк

Він наголошує, постійна праця, спрямована на покращення стану міста, незалежно від результатів другого туру виборів, що відбудуться вже післязавтра, 15 листопада, триватиме. Утім рівень та масштаб задач таки залежить від того, яке майбутнє оберуть для міста лучани: чи пливтиме воно за течією під керівництвом старих функціонерів, чи нарешті отримає ефективного менеджера, якому під силу запровадити чесні правила гри і стати на шлях європейського розвитку.

Отож, подаємо текст зобов'язань без змін:

Сучасне європейське місто повинне мати обличчя. Продовжуючи роботу Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», яка триває вже чотири роки, ми зрештою здійснимо те, про що, на жаль, лише говорять кожної каденції. Зокрема реставруємо Замкову та реконструюємо Театральну площі. Фонтан, проект якого не спромоглася надати чинна міська влада, стане окрасою центру Луцька.

Суттєво зміниться інфраструктура площ – від бруківки до лав та освітлення. У міру накопичення актуальних питань, які вимагатимуть спільного вирішення, запровадимо проведення міських референдумів. Так, болюче для лучан перенесення Центрального ринку буде обговорено з містянами. Ми запропонуємо альтернативне місце із працевлаштуванням кожного працівника ринку та намагатимемося знизити орендну плату за торгові площі.

Старе місто стане туристичним центром Луцька, який вабитиме гостей з усіх куточків країни та закордону. Більше того, воно буде такою собі оазою для самих лучан, які хочуть пишатися своїм містом.

Продовжуючи розвивати спортивну інфраструктуру Луцька, на території «Авангарду» ми завершимо розбудову комплексу«SportLife», що здатен розширити центр міста, власне, до стадіону. Проект є соціальною інвестицією Ігоря Палиці, який вважає здоров’я та якісне дозвілля лучан головним пріоритетом.

Приведемо до ладу усі паркові зони Луцька та прибережну територію Стиру. Встановимо сучасні безпечні атракціони в Центральному парку імені Лесі Українки.

Свого часу Ігор Палиця висловив ідею – і ми таки створимо архітектурну містобудівну раду, в яку увійдуть професіонали своєї справи. Містянам не буде соромно за хаотичні фасади, засилля несмаку – власне, зовнішній вигляд Луцька.

Забудовники у рамках укладених договорів, розвиватимуть не лише центр, а й віддалені райони міста. Інвестиційні проекти передбачатимуть обов’язкове соціальне житло, зокрема для родин учасників АТО. Бюджет розвитку міста розподілятиметься прозоро і пропорційно щодо кожного району.

Кошти з міського бюджету обов’язково і першочергово передбачатимуться для підтримки і розвитку об’єднань співвласників багатоповерхових будинків.

Ми ініціюємо комплексний аудит стратегічних підприємств – таких як «Луцькводоканал», «Луцьке підприємство електротранспорту», «Зелене господарство», «Луцькспецкомунтранс», а також «Луцьктепло», діяльність якого тягне місто у боргову яму. Ми уникнемо скорочення робочих місць та будемо прагнути забезпечення працівників гідними заробітними платами.

Маючи досвід європейських міст, діючи у рамках проектів транскордонного співробітництва та ефективно використовуючи міський бюджет, докладемо максимум зусиль для покращення стану доріг в обласному центрі. І мова тут не про тимчасовий ямковий ремонт, а про капітальну реконструкцію дорожнього полотна Луцька. 

Замінимо старі тролейбуси на 100 сучасних, які стануть альтернативою маршрутним транспортним засобам. Таким чином покращимо екологічну ситуацію в місті та станемо на крок ближче до Луцька майбутнього. 

Гарантуємо абсолютно новий рівень роботи служби швидкої допомоги міста, продовжуючи практику імплементованого у міську раду Фонду «Новий Луцьк», забезпечимо екстрену службу медобладнанням і спецтранспортом. 

Для малозабезпечених містян запровадимо систему муніципальних медичних допомог. Запропонуємо їм для користування «картку лучанина», власники якої матимуть змогу накопичувати та пропорційно витрачати кошти з неї в аптечних структурах міста. Для людей, які перебувають за межею бідності, медицина буде безкоштовною. 

На вулиці Бенделіані завершимо розбудову Центру соціалізації та адаптації для усіх неповносправних. 

Психологічну реабілітацію продовжуватимуть отримувати учасники АТО та їхні сім’ї, родини загиблих героїв протягом п’яти років будуть забезпечені житлом. 

Школи та дошкільні навчальні заклади стануть більш самостійними, ми мотивуватимемо батьківські комітети створювати благодійні фонди, які забезпечать прозорий рух коштів. Перші приклади у Луцьку вже успішно реалізовуються.

Директорів дитсадків та шкіл обиратимуть шляхом голосування самі колективи і батьківські комітети.

Запустимо процес комп’ютеризації шкіл.

Шляхом створення практичних навчальних лабораторій освіту в Луцьку переведемо з теоретичного рівня на рівень прикладний, чим суттєво підвищимо престиж самих вишів та профтехучилищ. 

Навчання в ПТУ користуватиметься попитом. Таким чином непопулярні сьогодні технічні спеціальності стануть затребуваними як серед абітурієнтів, так і роботодавців. 

Також зробимо все для того, аби наш Луцьк став світлим та безпечним. Завдяки якісній роботі правоохоронців та громадського формування «Варта порядку» зменшимо рівень злочинності до мінімуму. 

ТІЛЬКИ РАЗОМ зробимо наш Луцьк унікальним містом, а Волинь перетворимо в перлину Західної України!

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі