Мешканці будинків на Винниченка скаржаться на гамір вночі

  1. Новина відноситься до:

«С голубого ручейка начинается река, ну, а дружба начинается с бутылки», - такі концерти вислуховують ледь не щоночі під своїми вікнами мешканці будинків на вулиці Винниченка.

Лучани хочуть, аби розважальний заклад, що розташований навпроти і поблизу їхніх будинків, після 23:00 години не працював, втім, їхні прохання вкотре ігнорують: влада міста ставиться байдуже до мешканців, ба більше, - лобіює інтереси родинного бізнесу, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Лучанка Ольга Клімчук не на жарт стурбована бездіяльністю міської влади, яка «закриває очі» на її проблеми. Зі слів жінки, життя мешканців її будинку було спокійним до урочистого відкриття ТЦ «Буратіно». Після цього, розповідає пані Ольга, там відкрили броварню «Карабас Барабас», біля входу в який виспівують люди на підпитку, влаштовують бійки, навіть приїжджала до постраждалих карета швидкої допомоги.

«Через постійний шум я, буває, о третій ночі виходжу на балкон і прошу заспокоїтися відпочиваючих. Я гіпертонік, не сплю ночами, сиджу. А вони мені у відповідь – ми відпочиваємо! Ми вже двічі ходили до луцького міського голови Миколи Романюка. То що він нам сказав? Нічого. Він говорить, що наші прохання обмежити роботу закладу у нічний час, бо пивнуха розташована під вікнами, – це передвиборча кампанія. Так і доводиться жити: вийдуть з бару, мало насиділи, на підвіконнях вмостяться, п’ють горілку і співають: «С голубого ручейка начинается река, ну, а дружба начинается с бутылки», - розповідає жінка.

Та додає, мовляв, вона розуміє, що молоді потрібно відпочивати, але, наголошує, що і старшим теж потрібен відпочинок.

Нагадаємо, що робота пивнухи пов’язана із родинним бізнесом луцького міського голови Миколи Романюка. Можливо, саме й тому, говорять обурені лучани, «Карабас Барабас» працює вночі попри висновки санепідемслужби, в яких задокументовано, що заклад функціонує з порушенням чинного законодавства.

«Спеціалістами Луцького міськрайонного відділу лабораторних досліджень о 3-ій годині ночі проведені дослідження показників рівнів шуму. Результати досліджень на прибудинковій території і в житловому приміщенні в нічний час перевищують допустимі рівні на 8-12дБА», - йдеться у висновках.

Пʼяні гульки у луцькому клубі проти гіпертонії та інвалідності 

Місцева жителька Галина Голяченко бідкається, що у такій напрузі жити більше не може.

«Я живу на вулиці Винниченка, 23. Мої вікна виходять якраз, де вхід в «Карабас Барабас». Буває так, що до четвертої ранку там стоїть такий гул! І крики, і матюки, і що тільки! Машини стоять, дверима грюкають, сигналять весь час, музику включають і в машинах, і музика весь час гримить із самого Карабасу. Особливо не можна спати в п’ятницю. Там вони в ці дні запрошують гурти. Тоді просто жах!», - обурюється пані Галина.

Вона додає, що жити так більше не може, оскільки має інвалідність 2 групи і гіпертонію, а через надмірний шум погіршується здоров’я.

Галина Голяченко неодноразово пропонувала скоротити графік роботи клубу до 23-ї години, аби не було цих криків, п’яних розбірок, гуркоту дверей, нескінченних сигналів машин. Проте нинішня влада вкотре «продинамила» бідну жінку, а на «болючому місці» зробили стоянку таксі.

Зауважимо, що ця проблема турбує не лише одного чи то двох мешканців, а більшість жителів вулиці Винниченка, будинки яких розташовані поряд із горе-пивоварнею.

Зі слів голови будинкового комітету, мешканця будинку на Винниченка, 25, Анатолія Бабули, - всі жителі уже просто знемагають від «Карабаса Барабаса».

«Від нього дуже багато проблем. Ми неодноразово просили власника чи то виконавчого директора, мовляв, так і так – хлопці, дівчата, така ситуація склалася. Якщо ви танцюєте, то, будь ласка, розважайтеся в закладі, і не виносьте свою інтуїцію поверх закладу, бо в нас люди відпочивають вночі, розумієте. Ось такими жартами кажу - престарілий будинок, в нас дуже багато стареньких людей», - розповідає Анатолій Бабула.

Та попри усі вмовляння, каже голова будинкового комітету, реакції у керівників закладу - жодної. Чоловік обурюється, скільки ж такий «відпочинок» може продовжуватись?

«А це ж як виходить: закінчуються їхні розваги, крім того, що вони виходять на вулицю курять, лаються, потім ще й бійки затівають. Я ще більш менш тримаюсь, а ось моя дружина ночами не спить. Це якийсь жах! Це ж під вікнами постійно якісь розбірки. Я особисто звертався до начальника нашого міськвідділу Ігоря Муковоза. Кажу йому, Ігорю Володимировичу, допоможіть нам із цією ситуацією. Робили ми і численні звернення у виконавчий комітет міської ради. Результату – нуль. Навіть незважаючи та те, що я особисто поспілкувався з градоначальником – Миколою Романюком – той палець об палець не вдарив. І як після цього довіряти своє майбутнє політикам? Який вибір зробити, якщо такі питання не вирішуються на користь виборців?!», - із смутком резюмував пан Анатолій.

До слова, нещодавно колективний лист-звернення підготували мешканці вулиці Винниченка, які обурені господарюванням нинішнього мера, мовляв, він лобіює інтереси родинного бізнесу та піариться за міські кошти. Люди вирішили розповісти про протистояння з владою та застерегти інших.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі