Як Ілон Маск змінює наше уявлення про майбутнє

Як Ілон Маск змінює наше уявлення про майбутнє

Безпілотні автомобілі, ракети багаторазового використання і громадський транспорт, який більше нагадує телепортацію, - ще п'ять років тому ми б і не подумали, що все це стане реальністю вже зараз. Ілон Маск - винахідник, геній і мільйонер - втілює в життя найсміливіші ідеї, доводячи, що майбутнє вже настало. Розповідаємо про його головнs винаходи, які змінили наше життя, а ще про те, як Ілон Маск став Ілонjv Маском.

Цифрова валюта

Всі знають Ілона Маска як засновника Tesla (і амбітного репера), але свою кар'єру він почав з компанії PayPal. Тим, хто замовляв речі з американських інтернет-магазинів в далекому 2010, ця назва добре знайома.

Переказати гроші другу, сидячи на дивані, купити товар в Китаї, не перебуваючи там, і розраховуватися кредиткою в магазині, навіть коли забув її вдома, - все це можливо завдяки скромному підприємцю з Південної Африки. Зараз ці речі стали для нас буденністю, але в далекому 1999 році, коли Маск заснував компанію, це було справжньою утопією. Цифрові гроші в смартфоні стали для нас настільки звичними, що зараз ми не можемо собі уявити без них життя. Спасибі, Ілон.

Ракети багаторазового використання

Ще в кінці 90-х, коли всі скептично ставилися до інтернету, Ілон знав, що на ньому можна добре заробити. Він продав PayPal за $ 1,5 мільярда і заснував добре нам знайому космічну компанію SpaceX. Тоді космос був чимось віддаленим, залишеним на піклування державі і астронавтам з NASA. Але Маска всі ці умовності не хвилювали. Він створив бюджетну ракету Falcon Heavy, відправив у відкритий космос автомобіль Tesla і поставив у безвихідь американських чиновників, які вірили, що все це стане можливим тільки через сотню років.

Головна мета Маска - відправляти людей в космос і колонізувати планети. Ілон чітко розуміє, що потрібно шукати запасний план на випадок, якщо наша планета більше не буде пристосована до життя (а це, за прогнозами екологів, трапиться найближчим часом). Він вірить, що через 20 років Марс буде освоювати перша колонія землян, а багаторазові ракети будуть доставляти людей на Червону планету за невеликі гроші. В одному з інтерв'ю Ілон зізнався, що і сам би переїхав на Марс - ось тільки першим колонізаторам там буде, ой, як нелегко без кисню і води.

Розумні електромобілі

Пам'ятаєте меми про гаджетах, які розумніші за своїх господарів? Це зовсім не сумна правда, а справжній порятунок для сучасної людини, переобтяженої потоком інформації. Ті, кому здати на права було складніше, ніж вивчити іноземну мову, можуть видихнути з полегшенням. Електромобілі Tesla можуть їздити на автопілоті, забирати свого господаря з вечірки, коли той не в змозі вести автомобіль, паркуватися і нагадувати правила дорожнього руху. Безпека на дорогах - головне, за що ми зможемо подякувати Ілону Маску в найближчі кілька років.

У 2018 році він випустив бюджетну версію Tesla 3 за $ 35 тисяч, а потім анонсував установку двох експрес-зарядок від Tesla в Україні. Сподіваємося, що майбутнє незабаром настане і у нас.

Майже телепортація

Каліфорнія завжди страждала від перевантаженого трафіку. Здавалося б, логічне рішення проблеми - побудувати ще одну автостраду, рейки для поїзда і зменшити потік машин. Але Ілон Маск, як ми знаємо, не задовольняється традиційними методами.

Поки Каліфорнія збиралася вирішити проблему запуском швидкісного трамвая за $ 70 мільярдів, Маск проклав вакуумний тунель всього за $ 6 мільярдів. У ньому буде курсувати поїзд з пасажирськими капсулами зі швидкістю 1200 км / год (що майже в два рази швидше, ніж літак). Все це буде працювати на сонячній енергії, без шкідливих викидів в атмосферу та загрози клімату.

Гіперлуп доставляє вас від Лос-Анджелеса до Сан-Франциско всього за 30 хвилин і коштує $ 25. Ходять чутки, що зовсім скоро тунель майбутнього може з'явитися і в Україні. Він доставить вас з Києва до Львова чи Одеси всього за 40 хвилин і обійдеться не набагато дорожче, ніж "Укрзалізниця". Щиро віримо, що Ілон Маск вирішить проблему з розбитими дорогами в Україні - в них просто не буде потреби.

Скромний геній, винахідник і мільярдер Ілон Маск змінив життя тих, хто навіть не чув його імені. Він піклується про навколишнє середовище, записує реп і колонізує Марс, доводячи, що наступ майбутнього можна прискорити. Ілоне Маску, чим ми тебе заслужили?

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі