В Угорщині презентували унікальну збірку українських казок

Джерело: Укрінформ

В Будапешті з нагоди Дня української культури в Угорщині представили збірку українських казок, яка вийшла в рамках міжнародного проєкту «Дитяча українська казка ХХІ століття».

Про це повідомила голова Товариства української культури в Угорщині Ярослава Хортяні у Facebook.

«У Державній бібліотеці іноземних мов відбулася презентація унікального видання (з проєкту - ред.) «Українська казка ХХІ століття». Воно вийшло у світ тут, в Угорщині, за проєктом Уляни Княгинецької, яка вклала свою душу в це видання. Прекрасні ілюстрації Олександра Гембіка. Дякую усім причетним до цієї унікальної події, присвяченій Дню української культури в Угорщині», - йдеться у дописі.

Авторка проєкту, керівниця Українського центру кардинала Гузара в Угорщині Уляна Княгинецька напередодні повідомила у Facebook про те, що вперше в Угорщині вийшла друком збірка українських казок «Казковий дивосвіт», і назвала це «історичною подією».

Вона розповіла, що «перша збірка українських казок «Казковий дивосвіт», твори, які ввійшли до збірки, є результатом міжнародного конкурсу «Дитяча українська казка XXI століття».

Уляна Княгинецька висловила щиру подяку «всім учасникам і партнерам за участь у першому міжнародному конкурсі «Дитяча українська казка ХХІ століття», за плідну творчу співпрацю і вагомий внесок у розвиток і збереження української мови й культури в світі».

Як зазначалося, до збірки є розмальовки з аналогічними тематичними ілюстраціями.

Організатором презентації виступило Товариство української культури в Угорщині за підтримки Столичного самоврядування українців Угорщини і Угорської Державної бібліотеки іноземних мов та за участі вихованців Рідної школи (м.Будапешт).

Усі присутні на презентації мали змогу отримати у подарунок по екземпляру україномовної книги «Казковий дивосвіт».


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі