У Мюнхені знайшли нерозграбовану могилу римського вершника

Джерело: INTV

Баварські археологи презентували в Мюнхені рідкісні знахідки, які вдалося дістати з нерозграбованої могили багатого римського вершника. Вчені установили, що це був військовий, якого поховали разом з його конем близько 1300-1500 років тому. Як зазначає агентство dpa, на відміну від інших подібних розкопок, це поховання часів Раннього Середньовіччя, знайдене поблизу Аугсбурга, не було розграбовано вандалами, пише РІСУ.

Найбільше археологів зацікавили три хрести з тонких листів золота, які свідчать про присутність християнства в цьому регіоні. Також в могилі вершника було виявлено зброю, щит і кінську збрую, а також бронзовий глечик і патера - широке і дрібне блюдо для ритуальних бенкетів. Деякі з цих артефактів трапляються вкрай рідко, вони імовірно виготовлені в Єгипті і на північ від Альп.

Ще одну схожу могилу знайшли археологи біля Нордендорфа, однак вона все ж постраждала від грабіжників і була засипана уламками давньоримських споруд, що вказує на можливість присутності римського поселення в цих місцях, досі вченим невідомого. Близько двох тисяч років тому в районі нинішніх міст Аугсбург і Кепмтен була Швабія - поселення, яке було одним з найважливіших для римлян регіонів північніше Альп. Обидва ці міста входять в десятку найстаріших міст Німеччини.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі