Знайшли докази того, що Ноїв Ковчег міг бути Великою пірамідою

Джерело: Знай

Велика піраміда Єгипту в Гізі могла бути метафоричним об'єктом, який захищав цивілізацію від "потопу".

Велика піраміда в Гізі, фото Naked Science

Колись християни вважали, що історія про Ноїв Ковчег відноситься до реального всесвітньої події, яка сталася у відносно недавньому минулому.

Історик Метью Сібсон висунув теорію про те, що насправді біблійне оповідання пересказало велику повінь на Близькому Сході, де єгипетська еліта використовувала Велику піраміду в Гізі для захисту від катастрофи. Про це вчений повідомив на YouTube-каналі Ancient Architects, передає Ехргеѕѕ.

 

 

"Сувої Мертвого моря були виявлені пастухами-бедуїнами більше 50 років тому в печерах Кумран в Іудейській пустелі на Західному березі біля Мертвого моря. Знахідка містила близько 800 рукописів віком 2000 років, а також ряд біблійних і небіблійних історій, експертам пропонують заглянути в минуле", - сказав Сібсон.

Деякі називають це найвизначнішим археологічним відкриттям 20-го століття, але вчені, які працюють над Проектом цифрової бібліотеки "сувоїв Мертвого моря" Леона Леві, відсканували десятки тисяч фрагментів сувоїв з допомогою виготовленої на замовлення камери.

 

Сувої Мертвого моря, фото Getty

Сувої Мертвого моря, фото Getty

"Багато хто вважає, що Ноїв Ковчег - це всього лише міф, а деякі вважають, що він описує глобальну повінь, але це може бути переказ історії, яка зосереджена навколо повені на Близькому Сході. Ідея ковчега у формі піраміди, звичайно, змушує нас думати про стародавній Єгипет, і ми знаємо, що Єгипет у значній мірі фігурує у Старому Заповіті", - зазначив історик.

За його словами, малоймовірно, що насправді існувало схоже на піраміду судно, але історія є метафорою того, як єгиптяни пережили потоп.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі