На Волині - 39 кілометрів «радянських» вулиць

  1. Новина відноситься до:

Яндекс вивчив, скільки вулиць у Волинській області могли потрапити під Закон про декомунізацію.

Сервіс Яндекс.Карти запустили в Україні 2006 року. Зараз на них нанесено детальні схеми всіх міст і багатьох менших населених пунктів країни із вулицями й будівлями.

Щоб карти залишалися точними й актуальними, українські картографи Яндекса оновлюють їх щомісяця, відстежуючи зміни й перейменування топонімів.

До 21 листопада місцева влада українських міст, селищ і сіл має змінити назви низки об’єктів відповідно до прийнятого півроку тому закону про декомунізацію.За даними Яндекс.Карт, населених пунктів із «радянськими» назвами в області лише два, а вулиць знайшлося трохи більше 30, причому найпопулярніші – Жовтнева та Чапаєва (по 4 топоніми). Це один із найнижчих показників у країні. Приміром, лише у Києві та Київській області налічується 201 Жовтнева вулиця та 139 вулиць Чапаєва, а загалом закон поширюється на понад 2000 об’єктів столичного регіону.

ввімкніть показ зображень для перегляду картинки

Якщо узяти всі «радянські» вулиці Волині та з'єднати в одну, вона буде завдовжки 39 км – це лише трохи далі, ніж від Луцька до Млиніва навпростець. Для порівняння: дорога, складена з усіх «радянських» вулиць Київщини, простяглася б на 2200 км – це як від Луцька до Дубліна.

увімкніть показ зображень для перегляду картинки

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі