На Волині відкрили туристичний маршрут місцями УПА

Джерело: Український інститут національної пам'яті

В урочищі Вовчак на Волині заснували історико-краєзнавчий туристичний маршрут місцями бойової слави УПА – "Вовчак - Волинська Січ".

"Протяжність 64 км, 15 історичних пунктів, пішохідний та велосипедний формат проходження, маркування згідно з міжнародними стандартами — саме такий вигляд має відкритий 8 лютого 2020 року в легендарному урочищі Вовчак історико-краєзнавчий туристичний маршрут місцями бойової слави УПА. Маршрут має назву "Вовчак - Волинська Січ".

Проєкт розробили ГО "Волинська фундація" та туристичний клуб "Антар" за підтримки УІНП.

Маршрут проходить через Локачинський і Турійський райони Волинської обл. Відвідувачі зможуть відвідати криївку в селі Губин, повстанську базу в с. Озютичі, братську могилу в с. Мочалки.

В урочищі Вовчак на огляд туристам запропонують дві автентичні хати-садиби часів Другої світової війни. Одну із них сюди перевезли з сусіднього села Ревушки. Ця садиба була збудована в селі Вовчак, а під час знищення села радянською владою її перевезли в село Ревушки. Тепер вона повернулася назад.

"Іншу хату ми привезли з села Свійчів минулого року. На першому поверсі плануємо велику кімнату, де можна проводити гутірки, змурувати піч. На другому поверсі хочемо зробити хостел для туристів", – повідомив директор історико-культурного комплексу "Вовчак – Волинська Січ" Василь Мазурик.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі