Українські фільми показали несподівані результати у прокаті

Українські фільми показали несподівані результати у прокаті

У прокаті можна подивитись відразу п’ять українських фільмів. Це надзвичайно рідкісна ситуація для українського кіно. Нагадаємо, 16 січня у прокаті стартували картини «Мої думки тихі» (на головному фото) та «Віддана», а 23 січня до них приєднався «Екс». Триває прокат казки «Пекельна хоругва» (з 2 січня), а з кінця грудня у можна побачити сиквел «Скажене весілля-2».

Цікаво, що у кінотеатрах головним глядацьким проектом була визнана «Віддана» Христини Сиволап, якій віддали більше сеансів. Натомість в успіх «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча прокатники вірили мало, надавши картині буквально пару сеансів на день, до того ж не у всіх кінотеатрах. Тобто «Віддана» вийшла у прокат на 212 копіях, то «Мої думки тихі» – на 91-й.

За перший вікенд прокату «Віддана» зібрала майже 3 млн грн, її подивилось понад 30 тисяч глядачів. Комедія «Мої думки тихі» зібрала майже 1,7 млн гривень. Однак, якщо рахувати заробіток на кожну копію, то тут першими є «Мої думки тихі».

Глядацький інтерес змусив кінотеатри переглянути прокатні плани. Чи не впереше в історії українського кіно картина (йдеться про «Мої думки тихі») за другий тиждень прокату зібрала більше грошей, ніж у перший (на 35%). Таким чином, отримавши за другий вікенд понад 2 млн грн на 74 копіях, картина заробила майже 5 млн грн. Її прокат продовжено на третій тиждень. Загалом картина посіла четверту сходинку українського кінопрокату та першу серед українських фільмів. Перше місце у прокаті мають «Погані хлопці» (США), що заробили майже 26 млн грн.

Касові збори «Відданої» знизились. За другий вікенд картина заробила майже 1,5 млн на 115-ти копіях та загалом має майже 5,5 млн грн. Обидва фільми мають чимало хороших відгуків у ЗМІ та соціальних мережах. Майже без реклами у прокат вийшов фільм «Екс» Сергія Лисенка. За перший вікенд прокату фільм зібрав усього лише 305 тис. грн. Такий провал обумовлений зокрема і тим, що автори фільму майже нічого не зробили для того, аби про нього довідались глядачі. Сподіватись на хвилю глядацького інтересу та «сарафанне радіо» також, мабуть, не варто.

Стрічка, яка за своїм жанром та сюжетом мала усі шанси стати глядацьким хітом продемонструвала слабку режисуру та погану акторську гру.

Події розгортаються на Галичині у 1932 році. Група хлопців хоче пограбувати поштове відділення у невеличкому містечку. Кошти мають піти на підтримку осередків спротиву та посилення боротьби з окупаційною владою. Мирна акція, яка мала на меті передусім привернути увагу до революційної діяльності, перетворюється на криваву бійню.

Кримінальний бойовик «Екс» засновано на реальних подіях. Фільм знімали у Львові, Києві та на Київщині. Підбираючи акторів надавали перевагу талановитій молоді із тих регіонів, де відбувалися показані у фільмі події. Однак фільм є відверто слабким. Серед його плюсів є органічна галицька говірка та чудова операторська робота Сергія Михальчука.

І наостанок кілька слів про «довгожителів» прокату. Глядацький інтерес змушує прокатників залишати на екранах казку «Пекельна хоругва або Козацьке різдво». За чотири тижні картина з архаїчними спецефектами та простим сюжетом зібрала понад 9 млн грн. Такий результат є доволі несподіваним навіть для авторів картини.

Натомість сиквел одного із найкасовіших українських фільмів, комедії «Скажене весілля», збирає менше оригіналу (54,9 млн грн). Друга частина за п'ять тижнів прокату зібрала 41 млн грн. Її збори в останній вікенд склали 447 тис. грн.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі