У Китаї вчені виявили останки тварини, якій 120 млн років

Джерело: ZN,UA

Вчені із США й Китаю виявили скам'янілі останки стародавньої тварини, що нагадувала гібрид динозавра та птаха.

Як повідомляє "Популярная механика", істота, що отримала назву Wulong bohaiensis ("танцюючий дракон"), жила на Землі приблизно 120 мільйонів років тому.

Останки були знайдені в Китаї у формації Джиуфотанг більше 10 років тому. Вона належить до групи Джехол, що відома своєю різноманітністю тварин. Вона вважається одним з перших середовищ існування, де співіснували динозаври, птахи та птахоподібні динозаври. Але навіть у цьому розмаїтті знахідка є унікальною.

Учені вважають, що "танцюючий дракон" був родичем велоцираптора і представляв собою перехідну ланку від динозавра до птаха. Розмірами тварина була менше сучасних ворон і мала чотири крилоподібні кінцівки і дуже довгий хвіст з двома перами.

"У даного примірника спостерігаються пір'я на кінцівках і хвості. Ми звикли до того, що пір'я формуються у дорослих птахів, однак ряд інших особливостей припускає, що це всього лише підліток", - пояснює палеонтолог Ешлі Поуст з Музею природної історії Сан-Дієго.

Аналіз показав, що динозавру був рік від роду. За цей час у нього з'явилися повноцінні пір'я, тобто, у цих істот оперення розвивалося за іншим принципом, ніж у сучасних птахів. Хвіст "дракона" був такої ж довжини, як і тіло, і розвинувся через кілька місяців після народження.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі