У Володимирі-Волинському хочуть продати пам’ятку архітектури

Джерело: Буг

Будинок, який серед жителів Володимира-Волинського відомий як «червона школа», можуть продати. 

Про це йдеться в сюжеті Петра Юровчика на Суспільному Волині.

У “княжому” місті зібралася ініціативна група, яка проти продажу приміщення колишньої загальноосвітньої школи і хоче зберегти будівлю у комунальній власності.

Про те, що школу хочуть продати, журналістам розповів місцевий мешканець та депутат міськради Сергій Барщевський. За його словами, є обранці громади, які мають інакшу точку зору.

Приміщення старої школи розташоване на вулиці Драгоманова, 11 у самісінькому центрі Володимира-Волиського. Цю пам’ятку архітектури місцевого значення незабаром можуть виставити на аукціон і продати через систему “Прозоро”.

Місцевий депутат Сергій Барщевський навіть зареєстрував петицію про збереження пам’ятки “червоної школи” у княжому місті.

Він розповів, що у 2016 році було виділено 150 тисяч гривень на проєктно-кошторисну документацію. Цю будівлю мали облаштувати під художню школу, попри те, що кошти виділені, втім донині в цім питанні немає жодних зрушень.

Будівля, за словами депутата, простоює 20 років. Міська влада розпочала відчуження приміщення із комунальної власності. Міські депутати внесли цей об’єкт в перелік комунального майна, що мають продавати на аукціоні.

У 2019 році на сесії це питання було в порядку денному, відповідно був і проєкт рішення про скасування цього ж рішення. Втім, ні той, ні інший проєкти не підтримали.

Перший заступник міськогоголови Володимира Ярослав Матвійчук розповів, що стартову ціну, а це 6 мільйонів 200 тисяч гривень, та умови продажу, що стосуються автентичного вигляду цієї будівлі, депутати Володимир-Волинської ради не затвердили.

“Будемо радитись з головами фракцій і спільно з депутатами виробимо позицію, позаяк була позиція щоб реалізувати це приміщення. Будуть обговорення, засідання комісій, після чого буде ухвалено рішення”, – зазначив він.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі