На Полтавщині знайшли наконечник стріли золотоординського часу

Джерело: Голос України

Археологічне зібрання Полтавського краєзнавчого музею ім. В. Кричевського поповнилося унікальним експонатом — залізним наконечником стріли золотоординського часу.

На Полтавщині знайшли наконечник стріли золотоординського часу

Її цілком випадково знайшов і передав згаданій скарбниці минувшини небайдужий до історії рідного краю полтавець Геннадій Сікалов. За його словами, на цей артефакт він натрапив у діброві, розташованій неподалік батьківщини видатного українського літописця Самійла Величка — села Жуки, що у Полтавському районі.

Як наконечник стріли потрапив у те безлюдне місце, фахівці-археологи та музейники поки що сказати не можуть. Тож лише припускають, що власник військово-мисливського знаряддя міг загубити чи втратити його під час полювання. А оскільки величезна держава Золота Орда, яка сягала території сучасної України, припинила своє існування понад п’ятсот років тому, то зрозуміло, що знайдений артефакт ніяк не може бути «молодшим» за неї...

Працівники краєзнавчого музею ретельно досліджуватимуть цей експонат і вводитимуть у науковий обіг. Зберігатиметься він у розділі археологічного відділу  «Давня Русь і кочівники».


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі