Кампанія Docudays UA презентувала мультфільми про кібербулінг

Джерело: Громадське

Всеукраїнська кампанія проти кібербулінгу Docudays UA презентувала документальні мультфільми, засновані на реальних історіях дітей, які змогли захиститися від онлайн-цькувань.

«Мета цих роликів показати дітям, що вихід є. Якщо ти опинився/лася в ситуації кібербулінгу, ніколи не треба соромитися звернутися по допомогу до дорослих, тому що ситуація може стати небезпечною. І ці історії яскраво це ілюструють», – пояснила Ксенія Шиманська, директорка правозахисного департаменту Docudays UA.

Раніше Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA спільно з Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України та Громадською спілкою «УАнімА» провів Всеукраїнський конкурс для дітей «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою» і зібрав історії про те, як їм вдалося впоратися із цькуванням у мережі. Незалежне журі на конкурсній основі обрало режисерів, які створили три документальні анімаційні ролики з цих історій. Ними стали Денис Сполітак, Діана Денис та Юрій Юдин в тандемі з Терезою Яковиною.

Перші українські антикібербулінгові мультфільми можна переглядати разом з дитиною вдома й говорити про правила безпеки в онлайні. Також експерти Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу Docudays UA радять показувати ці ролики в школах з навчальною метою.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі