У Луцьку за довідку у бійця АТО вимагали гроші

Джерело: БУГ
  1. Новина відноситься до:

Жителю Нововолинська у луцькому ДП «Документ» не захотіли видавати довідку про те, що він проживає в тридцятикілометровій прикордонній зоні, оскільки той відмовився сплатити за таку «послугу» 100 гривень.

Зазначимо, що організація знаходиться у Луцьку на проспекті Грушевського, 4в, пише «БУГ».

Сергій Макаров – учасник антитерористичної операції. Відвоював на сході, а тепер, вже вдома, знову «воює» за свої права.

При здачі документів в ДП «Документ» нововолинського клієнта зобов’язали сплатити 100 гривень, як пояснили, за послуги. Коли учасник АТО став уточняти, в чому таки полягають «послуги», то отримав вичерпну відповідь, мовляв, документи здає о дев’ятій, а після дванадцятої отримує довідку.

«Кажу, мені не горить, я приїду через три дні. А у відповідь чую: «Тоді ця довідка буде вам безкоштовно через місяць». Це нібито відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», – згадує знайомство з працівниками держпідприємства Сергій Макаров.

Далі пані «касир» почала торгуватися. Пришвидшити процедуру тепер можна було за 50 гривень – тоді потрібний папірець, сказали, видадуть на руки через три дні. Але і тут працівницю «Документу» чекала поразка – переговорів не вийшло. Чоловік зателефонував за номером прес-служби держпідприємства, де йому запропонували скинути реквізити банківської картки, на яку з Києва готові були перекинути потрібну для оплати «послуг» суму. Відмовився і пішов прямо до начальника фірми, який погодився допомогти і зазначив, що «дівчата все зроблять». Та, як виявилося, працівники ДП не дуже підкоряються начальству, бо знову на порозі зустріли з аргументами «всі платять».

Сергій Макаров звернувся у Державну міграційну службу. І лише після того, як в.о. начальника Управління міграційної служби Волині Іван Войцешук відвідав кабінет і на підвищених тонах поговорив з «касиром», послуга миттю стала надаватися безоплатно.

«Вийшла ця панночка, тицьнула довідку, як собаці. Заяви про оплату «послуг» вони кладуть в одну шухляду, про сплату державного мита – в іншу. Це вже про щось говорить. І таких, як я, людей - більше ста в день. За 20 днів – це 200 тисяч гривень», – каже нововолинець.
 

Як повідомляє «БУГ», ДП «Документ» можна вважати прямим правонаступником скандально відомої фірми «Ресурси-документ», яка функціонувала у складі МВС до 2007-го року, а згодом її «прикрили» через нецільове використання коштів, сплачених громадянами. Компанія пустила паростки відносно нових підприємств, що шифруються під вивіскою «ДП».

Генеральним директором «Документу» є Володимир Швачко, в Луцьку фірмою керує Валерій Войнаровський.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі