«Брутальний секонд-хенд» із центру Луцька просять прибрати

  1. Новина відноситься до:

На сайті Єдиної системи місцевих петицій оприлюднили ініціативу у якій йдеться про вимогу до власників магазину «Секонд-Хенд» на вулиці Лесі Українки,52 змінити вивіску на більш прийнятну.

Петицію оприлюднили 9 листопада.

У своїй ініціативі під назвою «Брутальний Секонд Хенд» автор пише: «Зобов'язати власників магазину секонд хенду, який відкрився на вул. Л.Українки, 52 змінити вивіску на більш прийнятну до місця, де цей магазин знаходиться, а саме у центрі міста».

Як пояснив директор комунального підприємства «Луцькреклама» Олександр Ковальський з цією проблемою вже намагаються розібратися.

«Підприємцю вручили акт про порушення вимог рекламного законодавства. Вони зробили вивіску, але згідно із переліком вимог – це можна вважати рекламою. Дозволу на розміщення реклами підприємець не має. Тому він отримав акт про виявлення порушення. У середу, якщо вони не приберуть цю вивіску, то отримають вимогу про усунення порушення. І, якщо скажімо, у п’ятницю підприємець не прибере цю конструкцію, то піде лист на інспекцію захисту прав споживачів щодо притягнення до відповідальності, тобто накладення штрафних санкцій», - пояснює Олександр Ковальський.

Оскільки вивіска чимала, то штраф може бути досить значним.

Загалом, пояснює директор КП «Луцькреклама» конструкція вважається вивіскою у тому випадку, якщо її розмір не перевищує 3 квадратних метрів та містить певну назву підприємства, тип надання послуг, графік роботи, тощо.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі