У 2005 в Лондоні двохповерховий автобус провели в останній рейс

Джерело: Gazeta.ua

У Лондоні 9 грудня 2005-го закінчилась експлуатація двоповерхових автобусів. Уздовж всього маршруту стояли юрби людей, які прийшли попрощатися з автобусом. Понад 50 років "Рутмастер" був невід'ємною частиною Лондона.

"Рутмастера" першої серії вводилися в дію з 1959 року для заміни тролейбусів. Автобус мав 64 місця для сидіння і важив лише три чверті тонни. Транспорт набув величезної популярність серед лондонців і гостей. Мав відкриту ззаду платформу, через яку був вхід і вихід з автобуса. Дверей не мав. Квитки продавав кондуктор. Багато кондукторів крім виконання своїх службових обов'язків розважали пасажирів жартами, що створювало доброзичливу атмосферу.

Списання "Рутмастера" почалося в 1982 році, з 2003 року вони стали швидко зникати з вулиць Лондона. Списані "Рутмастери" продають всім охочим. Ціна автобуса становить близько двох тисяч фунтів. Багато автобусів повернулись на вулиці Лондона. На двох оглядових туристичних маршрутах на "Рутмастерах" можна їздити за звичайними проїзними квитками.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі