«Гармонія світу»: в Луцьку відкрили виставку творів Неллі Гергель

Сьогодні у Палаці культури відкрили виставку унікальних творчих робіт художниці Неллі Гергель. На картинах мисткині зображений дивовижний і неповторний світ із птахами і квітами, милують око натюрморти з фруктами, чекають нашого тепла домашні улюбленці. Спробувавши одного разу свої сили у мистецтві, вона перетворила захоплення на справу усього свого життя.

 
 
 
 

Попри важку недугу, художниця Неллі Гергель змогла знайти себе не лише у мистецтві, а й у літературі та журналістиці, написавши п’єсу за мотивами української народної казки “Лисичка та журавель”. Також вона є позаштатним кореспондентом газети “Медіа громад”.

 
 
 

На відкриття виставки завітали заступник директор департаменту культури Андрій Ломага, представники громадських організацій людей з інвалідністю, друзі та близькі художниці.

 
 

Вітаючи художницю із відкриттям виставки, Андрій Ломага зазначив: “Приємно, що у Луцьку відбуваються такі гарні виставки. Переглянувши картини, ми бачимо особливе сприйняття навколишнього світу. Енергія художниці, яка не лише малює картини, а й пише твори та різні публікації — це приклад сили, наснаги та оптимізму у житті для всіх нас. Тож бажаю міцного здоров’я, творчих пошуків, любові до життя та бажання робити цей світ кращим”, - сказав він та вручив Неллі Гергель Подяку департаменту культури за творчу діяльність та з нагоди відкриття персональної виставки “Гармонія світу”.

 
 

Перша персональна виставка художниці відбулася у квітні 2001 року в Центрі народної творчості міста Луцька. Неодноразово її роботи демонструвалися у рідному містечку Торчин. У Луцьку виставка триватиме до 15 грудня.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі