У Туреччині вчені вперше представили 3D-знімок «Ноєвого ковчега»

Учені вперше опублікували цифрове зображення древнього корабля, який, на думку деяких фахівців, може бути Ноєвим ковчегом. Вони спиралися на георадарне дослідження, проведене кілька десятків років тому, повідомляють Діалоги з посиланням на Daily Sabah.

Загадковий об’єкт був похований під землею. Його виявили ще в 1959 році на схилі гори Агри в Туреччині, в східній провінції Догубаязіт. Незвичайну знахідку відразу пов’язали з біблійною історією: вважається, що ковчег сів на мілину саме на території сучасної Турецької Республіки.

Результати досліджень довгий час перебували під грифом «секретно». Перша офіційна наукова експедиція відбулася лише в 1985 році, через 26 років після відкриття.

Учені з ерзурумського університету імені Ататюрка (Туреччина) і співробітники Національної лабораторії Каліфорнійського університету в Лос-Аламосі (США) просканували місцевість за допомогою георадарів і підтвердили, що утворення під землею дійсно, з великою часткою ймовірністю, є кораблем.

Але лише зараз технології досягли такого рівня, що вдалося створити тривимірне зображення невідомого судна. На ньому видно, що об’єкт відрізняється великими розмірами і має каплевидну форму.

Автори наукової роботи підкреслили, що ще занадто рано називати його Ноєвим ковчегом, але знахідка має величезне значення для істориків і археологів. Необхідно провести додаткові дослідження і, зокрема, встановити вік корабля.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі