Теракти у Франції: заручники на концерті та бомби на стадіоні

Джерело: Gazeta.ua

Серія терактів відбулася у Парижі 13 листопада 2015 року. Тоді загинуло 129 осіб. По всій Франції оголошено надзвичайний стан через теракти.

Майже одночасно відбулися кілька інцидентів: вибухи біля стадіону "Стад де Франс", де проходив товариський матч між збірними Франції та Німеччини, на якому був присутній президент Франсуа Олланд, розстріл відвідувачів ресторану, а також інцидент із заручниками в театрі Батаклан. У X окрузі Парижа жертвами нападу на ресторан та бар стали щонайменше 26 осіб.

Вбито близько 100 людей у концертному залі Батаклан, у якому проходив концерт групи Eagles of Death Metal. Поліція провела вночі штурм приміщення із заручниками. Терористи розстрілювали людей у залі з автоматичної зброї та вигукували "Аллах акбар". Під час матчу збірної Франції та Німеччини біля стадіону Стад де Франс від трьох вибухів загинуло троє осіб.

Президент Франції Франсуа Олланд оголосив надзвичайний стан на всій території країни, наказав перекрити кордони та привести збройні сили в стан повної боєготовності. "Ісламська держава" офіційно взяла на себе відповідальність за теракти у Парижі. Бойовики були відправлені з поясами смертників та зі зброєю у різні місця в серці столиці. Мета атак - показати, що Франція буде лишатися найбільшою ціллю джихаддиських груп до того моменту, поки країна продовжуватиме поточну політику, - зазначили бойовики.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі