В Єгипті розкопали унікальну гробницю-катакомби

Джерело: Діалоги

У північній частині стародавнього некрополя в Саккарі (Єгипет) виявили унікальну гробницю у вигляді штучного підземелля. Катакомби розташовувалися в місці, яке раніше ніколи не вивчали, повідомили в Міністерстві у справах пам’яток старовини Єгипту, пишуть Діалоги.

Відкриття зробила спільна експедиція єгипетських і японських археологів. Верхня частина поховання представляла собою будову з глиняної цегли з внутрішніми сходами, яка вела до нижніх приміщень, вирубаних в скельному масиві.

Всередині збереглися мумії, а також кам’яне панно із зображенням єгипетських богів і написами на грецькій мові і кілька статуй.

Гробницю віднесли до I-II століть нашої ери, коли Єгипет знаходився під пануванням Риму, вона виявилася однією з найбільш «молодих» в Саккарі.

Відзначимо, що найдавніші поховання на цій археологічній ділянці відносяться ще до I династії фараонів (XXXI-XXIX століття до нашої ери). У Саккарі розташована перша єгипетська піраміда – ступінчаста піраміда Джосера. Там же був виявлений «Саккарський список», найраніший в світі історичний документ, який представляє собою перелік 58 стародавніх єгипетських царів.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі