Біля узбережжя штату Юкатан дайвери виявили зуби гігантської акули віком 2,5 млн років

Джерело: ZN,UA

Дайвери виявили на дні Мексиканської затоки біля узбережжя штату Юкатан 15 скам'янілих останків зубів акул, 13 з яких належали трьом різним видам риб, у тому числі древньому мегалодону. Крім того, були знайдені хребці тварин і кістки людини, повідомляє Naked science.

Наголошується, що всі останки врізалися в стінки природної воронки, яка була утворена у результаті обвалення вапнякової печери. Примітно, що печера називається Хос, що в перекладі з мови майя означає "акула". Грот знаходиться недалеко від міста Мерида – столиці штату.

Мерида, яку також називають Білим містом, була заснована в XVI столітті на руїнах стародавнього, процвітаючого міста майя Тхо і розташована на рівнині, яка знаходиться в районі кратера, утвореного при падінні Чиксулубського астероїда більше 60 мільйонів років тому. Згідно з деякими припущеннями вчених, багато століть тому ця місцевість була підводною.

Вчені провели аналіз зубів і з'ясували, що вони належали вже вимерлому мегалодону, акулі-мако і пилоносній акулі (ці два види існують і сьогодні) і датуються епохою пліоцену. Кістки ж людини, на думку дослідників, належали підлітку.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі