До України везуть мощі святого Папи Іоана Павла ІІ

Джерело: Gazeta.ua

27 жовтня у Винники на Львівщині передадуть мощі св. Папи Іоана Павла ІІ. Подію приурочили до відкриття монументу на новостворенній площі на честь першого Папи, який мав слов'янське походження.

До України везуть мощі святого Папи Іоана Павла ІІ
 

 

Прийом реліквій і священну літургію проведуть в Санктуарії Матері Божої Винниківської. Чин освячення здійснить Митрополит Мечислав Мокшицький.

"Поставити пам'ятник Папі Іоану Павлу ІІ хотіли вже давно. Нас підтримала міська рада. Навпроти костелу спроектували площу й там стоятиме його статуя. Вона не боятиметься холоду, вітру чи перепаду температур. З цього приводу звернувся до Митрополита Мечислава Мокшицького з ідеєю передати до Санктуарію мощі святого. Архієпископ більше 10 років був особистим секретарем Папи у Ватикані й перебував з ним до останньої хвилини. Він володів реліквіями, які згодився передати", - говорить Gazeta.ua отець Леонтій, настоятель храму Санктуарії Матері Божої Винниківської.

Папа Іоан Павло ІІ помер у віці 84 років. Його похорон став наймасовішою церемоніальною подією, яку транслювали у ЗМІ. В останню путь понтифіка проводжали 4 млн паломників, 300 тис. осіб прийшли на траурну літургію. У прямому ефірі за похованням стежили 2 млрд глядачів.

"Ще за життя святого, були випадки, що люди отримували зцілення від смертельних хвороб. Навіть коли він просто проходив поруч. Є підтверджені історії, коли молитва до цього святого давала благословення. Тож дуже тішимось, що тепер люди в нашому місті зможуть помолитись до реліквій", - каже отець.

За час понтифікату Іоана Павла ІІ католиками стали понад 300 млн людей з усього світу. А його самого канонізували за рекордний час, через 9 років після смерті.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі