Перший пивний фестиваль відбувся на королівському весіллі

Джерело: Gazeta.ua

 

 На весіллі баварського принца Людвіка та принцеси Терези Саксен-Гільдбурггаузенської 12 жовтня 1810 року у Мюнхені вперше пройшов фестиваль Октоберфест. Тоді він називався Максимиліанським - на честь святого Максимиліана, свято якого відзначали того дня.

Святкування весілля тривало п'ять днів - німці з усієї країни приїжджали аби випити пива, потанцювати, взяти участь у конкурсах і гуляннях. Закінчилися кінними перегонами. Наступного року на фестивалі відкрили сільськогосподарський ярмарок та окремі павільйони, де продавали їжу та пиво. Фестиваль у жовтні став щорічним, проведення свята переривалося лише під час Першої та Другої світових воєн.

Виробили ритуал організації святкувань, який включає обов'язковий парад броварень першого дня Октоберфесту та церемонію відкриття свята опівдні. Кульмінацією церемонії відкриття фестивалю є відкоркування першої діжки пива і здмухування піни з першого кухля пива особисто бургомістром Мюнхена.

Октоберфест зараз є візитівкою Мюнхена. Проходить щороку наприкінці вересня — на початку жовтня і триває два тижні. Зараз кухоль пива на Октоберфесті коштує 10 євро. Щорічно відвідує понад шість мільйонів людей.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі