Зелені зони та пам’ятки у Луцьку пропонують об’єднати в одне кільце

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Об’єднавши зелені зони та всі історико-культурні пам’ятки, наявні в Луцьку, можна утворити в місті туристично-рекреаційне кільце з розвинутою велосипедною інфраструктурою.

Про таку ідею в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів дизайнер, засновник студії Leo D’uk Design Левко Давидюк.

За його задумом, туристично-рекреаційне кільце об’єднувало б усі принади міста, а також усі зелені зони: «Набережна переходить до заплави, що за мостом на Ковельській, де можна було б зробити зону пляжів, далі Старе місто, зокрема будинок скульптора, кірха, замок Любарта, до парку імені Лесі Українки, потім можна з’єднати через територію закинутої фабрики «Лучанка» парк із зеленою зоною за Палацом учнівської молоді, де знаходиться дитяча залізниця, і далі через зелену зону меморіалу ми могли б вийти до стадіону, РЦ «Промінь».

«Таке кільце могло б мати класну велоструктуру, а туристи, скориставшись пунктами прокату велосипедів на кшталт Nextbike, могли б побачити місто, – зазначив Левко Давидюк. – У перспективі таким туристично-рекреаційним кільцем користувалися б і містяни, це б дало поштовх і креативній економіці, діловому туризму. Думаю, якби вдалося хоча б поступово такий проєкт реалізувати, це б дало місту досить хороший імпульс».

Зеленою штрихпунктрирною лінією відзначено зелені зони, які варто облагородити й об’єднати в одне кільце, поєднавши їх зручними пішохідними маршрутами та велодоріжками; жовтими лініями – пріоритетні велошляхи в межах кільця.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі