В Індії вкрали прах Махатми Ганді

Невідомі вкрали прах Махатми Ганді, який зберігався на території штату Мадхья-Прадеш у центральній частині Індії. Інцидент стався у день святкування 150-ї річниці з дня народження лідера національно-визвольного руху, повідомляє ВВС.

"У зв'язку з ювілеєм я відчинив ворота рано вранці, а коли повернувся ввечері, виявив зникнення останків Ганді", - заявив доглядач меморіалу.

За його словами, невідомі також пошкодили плакат із зображенням лідера, написавши на ньому слово "зрадник". Співробітники місцевої поліції почали пошуки підозрюваних у скоєнні крадіжки з метою "завдання шкоди національній єдності Індії".

Зазначається, що деякі індійські націоналісти досі сприймають Ганді як зрадника через те, що він підтримав ідею мирного співіснування індуїстів і мусульман.

Махатма Ганді загинув у 1948 році внаслідок нападу активіста радикального угруповання Хінду Махасабха. Він був кремований згідно з традиціями індуїзму, останки Ганді були упокоєні в кількох меморіалах у різних штатах Індії.

Незабаром більша частина праху була зібрана і розвіяна над морем у районі мису Каньякумарі на півдні Індії, де зустрічаються води Індійського океану, Аравійського моря і Бенгальської затоки.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі